با معرفی مفهوم اینترنت و همین طور وب، زبانها و تکنولوژیهای جدیدی نیز معرفی شد، تا کاربران بتوانند از محیط اینترنت و وب استفاده کنند. از جمله مشاغلی هم که با معرفی وب و اینترنت مطرح شد، مشاغل مربوط به شاخه طراحی صفحات وب و پیادهسازی وبسایت بود. افرادی که در این شاخه فعالیت میکردند، امکانی را برای کاربران فراهم میکردند، تا وب سایتهای خود را راهاندازی کنند همین طور، وب سایتهای مورد نیاز را نیز برای کاربران پیادهسازی و طراحی میکردند.
زبان نشانهگذاری HTML اولین زبانی است، که برای پیادهسازی صفحات وب، میتوان از آن استفاده کرد. همچنین، با گذشت زمان و به منظور تکمیل روال طراحی صفحات وب و همین طور، فراهم کردن ابزارهای جدید، زبانهای دیگری نیز از جمله CSS ارائه شدند. زبان HTML نیز به مرور دست خوش تغییرات فراوانی شد و در به روزرسانیهایی که برای آن ارائه میشود، امکانات جدیدی به آن اضافه میگردد و همین طور عملکرد برخی امکانات در نسخههای قبلی، تغییرات زیادی را شاهد بودند. هم اکنون، آخرین نسخه ارائه شده برای زبان نشانه گذاری HTML، نسخه 5 میباشد، که در این دوره به بررسی قابلیتهای جدید این زبان نشانه گذاری خواهیم پرداخت.
HTML5، نسخه به روز رسانی شده زبان نشانه گذاری HTML میباشد، که در آن برخی امکانات جدید به نسخه قبلی اضافه شده و سبک و روال کدنویسی، استانداردتر شده است. به طور کلی نیز، زبان نشانه گذاری HTML به شما این امکان را میدهد، تا بتوانید ساختار و قالب اصلی وب سایت خود را مشخص کنید. مثلاً بگویید که در صفحه، چنین محتوایی وجود دارد و همین طور صفحه به چند بخش تقسیم میشود. تنظیمات مربوط به شکل دادن به المانهای موجود در صفحه نیز از طریق زبان CSS امکان پذیر است.
درس یکم: آشنایی با HTML5 و تگهای جدید
- درس دوم: کار با رویدادهای جدید
- درس سوم: کار با کنترلهای جدید
- درس چهارم: خاصیت های جدید کنترلها
- درس پنجم: ویژگیهای جدید فرم ها
- درس ششم: کار با فایلهای چندرسانهای
- درس هفتم: Drag & Drop در HTML5
- درس هشتم: کار با شیء Canvas
- درس نهم: کار با شیء SVG